Διπλές οι ακυρώσεις για τη Χίο: Χωρίς υδροπλάνο και κρουαζιερόπλοιο

“Σύξυλο” φαίνεται πως έμεινε το νησί της Χίου εξαιτίας των απανωτών ακυρώσεων, διαδεχόμενη η μια μετά την άλλη. Αρχικά, εξαιτίας των βόρειων ανέμων της τάξης των 6 με 7 μποφόρ που έπνεαν στο Αιγαίο Πέλαγος, η εταιρία Hellenic Seaplanes ανέβαλε την προγραμματισμένη παρθενική πτήση των υδροπλάνων στην Ηρωική Νήσο Ψαρών και μετέπειτα στη Χίο.

Όπως είχε προγραμματιστεί, το υδροπλάνο θα κατέφθανε στα Ψαρά την Κυριακή 14 Ιουλίου, στις 9:30 π.μ., ενώ μια ώρα αργότερα, θα είχε προορισμό του τη Χίο, όπου και θα πρόσδενε στον Κεντρικό Λιμένα του νησιού. Ωστόσο, τίποτα από τα προαναφερθέντα δεν πραγματοποιήθηκε, ενώ ακολούθησε και δεύτερη ακύρωση, αυτή του εμβληματικού Κρουαζιερόπλοιου “Riviera”, το οποίο σύμφωνα με το αναρτημένο πρόγραμμα αφίξεων Κρουαζιερόπλοιων για το φετινό έτος 2024, αναμένονταν να φτάσει στο νησί της Χίου την ίδια ημέρα.

Οι διπλές ακυρώσεις είχαν αρνητικό αντίκτυπο στην τουριστική εικόνα του νησιού, όπου και αναμένεται να ανακάμψει έπειτα από αυτές, τουλάχιστον με τις ελεύσεις των Τούρκων τουριστών.

Σχετικές δημοσιεύσεις